Ένα Volvo FM 460 6x2 προστέθηκε πρόσφατα στον στόλο της New Way, αποτελώντας το 50ό φορτηγό της εταιρείας. Το όχημα διαθέτει καμπίνα Low Sleeper Cab και προορίζεται για τη μεταφορά οχημάτων με αυτοκινητάμαξα, σε ένα αντικείμενο όπου η New Way δραστηριοποιείται δυναμικά τα τελευταία χρόνια.
Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, η διευθύνουσα σύμβουλος Σοφία Αρβανιτάκη μας μιλάει για τη New Way ενώ μας εξηγεί τους λόγους αγοράς του FM. Παράλληλα ο οδηγός του οχήματος Αλέξης Διλγερίδης μας αναφέρει τη μέχρι τώρα εμπειρία του από το Volvo και ο σύμβουλος πωλήσεων του Ομίλου Σαρακάκη, Σπύρος Αρβανίτης, παρουσιάζει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φορτηγού.
Ασφάλεια στις μεταφορές
Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Σοφία Αρβανιτάκη, η επιλογή του νέου FM εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο ανανέωσης του στόλου. «Με γνώμονα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών μας, προχωρούμε σταδιακά στην ανανέωση του στόλου για την επόμενη πενταετία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η ρότα μας χαράζεται προς ένα οικολογικό μέλλον, με αξιόπιστες, ασφαλείς και ευέλικτες μεταφορές που κατευθύνονται από μια δυναμική ομάδα».
Αξιοπιστία
Η επιλογή της Volvo δεν είναι τυχαία για τη New Way, καθώς η ποιότητα κατασκευής και η μακροχρόνια αξιοπιστία αποτελούν βασικά κριτήρια. Ο στόλος περιλαμβάνει ήδη οχήματα της σουηδικής φίρμας, τα οποία, σύμφωνα με την Σοφία Αρβανιτάκη, έχουν αποδείξει την αντοχή τους στον χρόνο, απαιτώντας κυρίως την προβλεπόμενη συντήρηση και παρουσιάζοντας ελάχιστες βλάβες.
Η άποψη του οδηγού
Ο Αλέξης Διλγερίδης γνωρίζει καλά τη σειρά FM, καθώς οδηγούσε και το προηγούμενο μοντέλο της Volvo. Η σύγκριση, όπως λέει, είναι αναπόφευκτη. «Η ηχομόνωση είναι αισθητά βελτιωμένη, ενώ το κιβώτιο αλλάζει γρήγορα και ομαλά. Εξαιρετική είναι και η απόδοση του retarder στις κατηφόρες», μας αναφέρει. Στην καμπίνα, η εργονομία και οι χώροι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ενός οδηγού, ενώ η επιλογή συμβατικών καθρεφτών αντί καμερών έγινε με γνώμονα την καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η κατανάλωση καυσίμου διαμορφώνεται περίπου στα 30 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Δυναμική παρουσία και ανάπτυξη
Η New Way διαθέτει σήμερα στόλο 50 φορτηγών και εξειδικεύεται στη μεταφορά οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, διακινώντας περίπου 120.000 οχήματα ετησίως. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες PDI (Pre Delivery Inspection), καλύπτοντας τόσο καινούργια όσο και μεταχειρισμένα οχήματα.
Μέσα σε μόλις έξι χρόνια λειτουργίας, η New Way έχει αναπτύξει σημαντικά το μεταφορικό της έργο. Από την αρχική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, επεκτάθηκε μέσα σε τρία χρόνια στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και πλέον το δίκτυό της καλύπτει περισσότερες από 44 χώρες.