Τροχοί & TIR

Συνεχίζεται η άνοδος των ηλεκτρικών βαν

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων στην ΕΕ σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξακολουθεί να κινείται ανοδι
Παρασκευή 02/06/2023 - 10:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων στην ΕΕ σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξακολουθεί να κινείται ανοδικά η αγορά των βαν.

Συγκεκριμένα, η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών (LCV), αυξήθηκε με τα πετρελαιοκίνητα να διατηρούν ποσοστό 84,5%, αλλά την ίδια περίοδο (πρώτο τρίμηνο 2023) τα αμιγώς ηλεκτρικά βαν σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο κατά 77% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022. Συνολικά φέτος πουλήθηκαν στις χώρες της ΕΕ 259.449 βαν και όλα δείχνουν πως η ανοδική αυτή πορεία των ηλεκτρικών βαν, αλλά και των ηλεκτρικών λεωφορείων θα συνεχιστεί και κατά τους υπόλοιπους 9 μήνες του 2023. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η αύξηση των ηλεκτρικών λεωφορείων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έφτασε στο 47,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2023 πουλήθηκαν 1053 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία.

PreviousNext