Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του οδικού τμήματος της Επαρχιακής Οδού Λάρισας-Καρδίτσας, από τον κόμβο Μεσοράχης έως τον κόμβο Ελευθερών, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.
Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους αναδόχους του έργου ότι οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον προσεχή Οκτώβριο. Από αύριο ξεκινά η τοποθέτηση των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, ενώ παράλληλα αρχίζουν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, σηματοδοτώντας την είσοδο του έργου στην τελική φάση κατασκευής.
Το έργο αφορά τη βελτίωση του τμήματος της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας από τον κόμβο Μεσοράχης έως τον κόμβο Ελευθερών, συνολικού μήκους 2,15 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση της οδού σε τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου, τη διαμόρφωση του νέου κυκλικού κόμβου στη Μεσοράχη, την προσαρμογή του κόμβου Ελευθερών στη νέα διατομή, καθώς και την εγκατάσταση σύγχρονων υποδομών οδικής ασφάλειας.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την ασφαλή σύνδεση της Λάρισας με την Καρδίτσα, το οποίο για χρόνια προχωρούσε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επιταχυνθεί η υλοποίησή του. Σήμερα βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση των εργασιών, με την ασφαλτόστρωση και την τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας να ξεκινούν άμεσα. Στόχος μας είναι μέσα στον Οκτώβριο να παραδώσουμε στους πολίτες έναν σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλή οδικό άξονα, που θα βελτιώσει ουσιαστικά τις μετακινήσεις και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή».