Τροχοί & TIR

Επεκτείνεται η χρήση καμερών αντί καθρεπτών

Με σύστημα καμερών αντί για τους παραδοσιακούς καθρέπτες, θα εξοπλίζονται τα 156 ηλεκτρικά λεωφορεία της Ebusco, που παρήγγειλε πρόσφατα η ολλανδική μεταφορική εταιρεία Connexxion, η οποία αποτελεί
Σάββατο 16/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με σύστημα καμερών αντί για τους παραδοσιακούς καθρέπτες, θα εξοπλίζονται τα 156 ηλεκτρικά λεωφορεία της Ebusco, που παρήγγειλε πρόσφατα η ολλανδική μεταφορική εταιρεία Connexxion, η οποία αποτελεί μέλος της Transdev.

Τα εν λόγω λεωφορεία θα πιάσουν δουλειά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, πραγματοποιώντας τα δρομολόγια Amstelland-Meerlanden και Haarlem-Ijmond. Αναλυτικότερα, όλα τα Ebusco της Connexxion, θα εξοπλίζονται με δύο εξωτερικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας και δύο οθόνες στις οποίες απεικονίζονται οι ενδείξεις τους.

Οι κάμερες έχουν δύο διαφορετικές γωνίες θέασης, ώστε ο οδηγός να μπορεί να δει ακόμα καλύτερα τι συμβαίνει γύρω από το όχημά του, μειώνοντας σημαντικά τα τυφλά σημεία. Η οθόνη της κάμερας που καλύπτει την αριστερή πλευρά του λεωφορείου έχει τοποθετηθεί στην κολόνα αριστερά του οδηγού, ενώ αυτή που δείχνει τι συμβαίνει στη δεξιά πλευρά του οχήματος, βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Σημειώνεται, τέλος, πως πριν πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους, οι οδηγοί των εν λόγω λεωφορείων θα εκπαιδευτούν στη νέα τεχνολογία, στην ακαδημία που διαθέτει η Connexxion.

PreviousNext