Τροχοί & TIR

Συνέντευξη του επικεφαλής της Mercedes Benz Ευρώπης, Hubertus Troska, στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR

Το «αφεντικό» της Mercedes-Benz Trucks σε μία συζήτηση με τον απεσταλμένο του Τ&Τ στην Έκθεση ΙΑΑ 2012 εξηγεί τα προβλήματα που δημιουργεί στους κατασκευαστές η έλλειψη κινήτρων για το Euro 6, τη σημασία του νέου Antos για την εταιρεία, και τους λόγους που επενδύθηκαν τεράστια ποσά στην εξέλιξη κινητήρων χωρητικότητας 7,7 και 10,7 λίτρων.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 01/10/2012 - 12:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο τεύχος Οκτωβρίου που κυκλοφορεί, το «αφεντικό» της Mercedes-Benz Trucks Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, Hubertus Troska, σε μία συζήτηση με τον απεσταλμένο του Τ&Τ στην Έκθεση ΙΑΑ 2012, εξηγεί τα προβλήματα που δημιουργεί στους κατασκευαστές η έλλειψη κινήτρων για το Euro 6, τη σημασία του νέου Antos για την εταιρεία, και τους λόγους που επενδύθηκαν τεράστια ποσά στην εξέλιξη κινητήρων χωρητικότητας 7,7 και 10,7 λίτρων.

Διαβάστε επίσης

Το μοντέλο F 12 της Volvo Trucks πούλησε χιλιάδες μονάδες σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο προσεγμένα 12άρια που κυκλοφορούν στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους.

Το συρόμενο μεταφέρει διάφορα εμπορεύματα από την Πελοπόννησο προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό S-eWay Artic, κατάλληλο για βαριές μεταφορές μηδενικών ρύπων με αυτονομία μέχρι 600 χιλιόμετρα

.

.

.

PreviousNext