Τροχοί & TIR

«Τροχαία Ατυχήματα με Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα»

Ο αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους δημιουργεί νέα δεδομένα, ακόμη και για τις ομάδες άμεσης επέμβασης (αστυνομικούς και πυροσβέστες) όταν καλούνται να επιληφθούν σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.
Τρίτη 07/05/2024 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Ελληνική Αστυνομία
φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Ημερίδα με θέμα: «Τροχαία Ατυχήματα με Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατά την οποία εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο συνολικά 25 αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Ο αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους δημιουργεί νέα δεδομένα, ακόμη και για τις ομάδες άμεσης επέμβασης (αστυνομικούς και πυροσβέστες) όταν καλούνται να επιληφθούν σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, ώστε να γίνει το έργο των ομάδων επέμβασης όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και αποτελεσματικό, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ιδίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των αστυνομικών – πυροσβεστών, όσο και στην έγκαιρη και σωστή επέμβαση για την ασφάλεια των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, «διότι όταν υπάρχει η κατάλληλη γνώση, θα υπάρξει και ασφαλής διαχείριση οποιουδήποτε περιστατικού».

φωτό: Ελληνική Αστυνομία
φωτό: Ελληνική Αστυνομία
PreviousNext