Τροχοί & TIR

Σε άνοδο τα αλλοδαπά φορτηγά στη Γερμανία

Αύξηση κατά 10% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2021 η κυκλοφορία αλλοδαπών φορτηγών εντός της Γερμανίας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία BAG (Bundesamt für
Παρασκευή 23/07/2021 - 15:52
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα πολωνικά φορτηγά σαρώνουν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους
Τα πολωνικά φορτηγά σαρώνουν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους

Αύξηση κατά 10% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2021 η κυκλοφορία αλλοδαπών φορτηγών εντός της Γερμανίας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία BAG (Bundesamt für Güterverkehr), υπεύθυνη για τις εμπορευματικές μεταφορές, η μεγαλύτερη αύξηση αφορά στα πολωνικά φορτηγά που κάλυψαν αύξηση 14% ως προς τα διανυόμενα εντός της χώρας χιλιόμετρα. Ακολουθούν τα ρουμάνικα και λιθουανικά φορτηγά με 12,5% περισσότερα χιλιόμετρα και ακολουθούν τα τσέχικα με 9,5% περισσότερα χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα, η αύξηση που σημείωσαν τα γερμανικά φορτηγά εντός της χώρας τους ήταν μόλις 2,7%, γεγονός που καταδεικνύει την εκμετάλλευση του καμποτάζ από τα αλλοδαπά φορτηγά.

Τα παραπάνω στοιχεία που ανακοίνωσε η BAG προέρχονται από την επεξεργασία των δεδομένων όλων των διοδίων των αυτοκινητόδρομων.

Ένα, επίσης, εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι τα γερμανικά φορτηγά κατέχουν μόνο το 60% των χιλιομέτρων που κάλυψαν φορτηγά άνω των 7 τόνων, ενώ το 40% των χιλιομέτρων διανύθηκε από αλλοδαπά φορτηγά διαφόρων κρατών με πρώτα τα πολωνικά.

Το σύνολο, πάντως, της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών εντός της Γερμανίας είναι αυξημένο κατά 6,5%, ποσοστό που καταγράφεται ως μεγαλύτερο εκείνου του 2005 και δείχνει ότι η Γερμανία επανήλθε στα προ-πανδημίας επίπεδα.

PreviousNext