Τροχοί & TIR

Πινακίδες ΔΟΚ. Τι αλλάζει

Τροποποιήθηκε με χθεσινή απόφαση του υφ. Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η υπουργική απόφαση σχετικά με τα στοιχεία δοκιμαστικής κυκλοφορίας (ΔΟ.Κ.). Στο εξής επιτρέπεται η κυκλοφορία τ
Τετάρτη 11/05/2022 - 09:40
Κοινοποίηση στα Social Media

Τροποποιήθηκε με χθεσινή απόφαση του υφ. Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η υπουργική απόφαση σχετικά με τα στοιχεία δοκιμαστικής κυκλοφορίας (ΔΟ.Κ.).

Στο εξής επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν έχουν εφοδιασθεί με πιστοποιητικό ταξινόμησης από τις Τελωνειακές Αρχές, αλλά για τα οποία έχει εκδοθεί Δ.Α.Ο., επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεσιν κίνηση αποκλειστικά και μόνον από το σημείο άφιξης του οχήματος μέχρι το οικείο τελωνείο και αντιστρόφως από το οικείο τελωνείο προς την έδρα της επιχείρησης του δικαιούχου ή από το σημείο άφιξης του οχήματος προς την έδρα της επιχείρησης του δικαιούχου.

Το τελευταίο αυτό, δηλαδή «της κίνησης από το σημείο άφιξης του οχήματος προς την έδρα της επιχείρησης του δικαιούχου» είναι αυτό που προστίθεται με τη χθεσινή τροποποιητική απόφαση του υπ. Μεταφορών.

Και τροχόσπιτα

Επίσης, με την τελευταία αυτή τροποποίηση, πινακίδες ΔΟΚ μπορούν να λαμβάνουν και τα τροχόσπιτα (κατηγορίας Ο1), καθώς αυτή η περίπτωση δεν προβλεπόταν.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των στοιχείων δοκιμαστικής κυκλοφορίας (ΔΟ.Κ.) που δύνανται να χορηγηθούν στα δικαιούμενα πρόσωπα, εφόσον υποβληθούν τα οριζόμενα δικαιολογητικά, ορίζεται:

α. έως τρία (3) ζεύγη πινακίδων ΔΟ.Κ. ανά έδρα και ανά υποκατάστημα και ανά ερευνητικό φορέα, για επιβατικά αυτοκίνητα ή δίκυκλες - τρίκυκλες μοτοσικλέτες.

β. Απεριόριστος, για φορτηγά, λεωφορεία αυτοκίνητα και ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1, Ο2, Ο3, Ο4.

Δικαιούμενα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν χρήση στοιχείων δοκιμαστικής κυκλοφορίας (ΔΟ.Κ.) (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για δοκιμαστική κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων είναι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, εμπόρων οι εν γένει αντιπρόσωποι πωλήσεως αυτοκινήτων οχημάτων ή δικύκλων - τρικύκλων μοτοσικλετών, καινούργιων ή μεταχειρισμένων, οι αντιπρόσωποι και έμποροι εισαγωγείς ή μη κ.α.

PreviousNext