Τροχοί & TIR

Εκτός σήραγγας Mont Blanc τα Euro 4 φορτηγά

Εκτός της σήραγγας Mont Blanc θα τεθούν από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, τα φορτηγά Euro 4 και προγενέστερα, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων. Σημειώνεται, πως από την εν λόγω απαγόρευση εξαι
Τετάρτη 04/03/2020 - 12:25
Κοινοποίηση στα Social Media
Από την 1η Ιουλίου 2020 θα τεθεί σε ισχύ ο αποκλεισμός των φορτηγών Euro 4 μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, από τη σήραγγα του Mont Blanc.
Από την 1η Ιουλίου 2020 θα τεθεί σε ισχύ ο αποκλεισμός των φορτηγών Euro 4 μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, από τη σήραγγα του Mont Blanc.

Εκτός της σήραγγας Mont Blanc θα τεθούν από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, τα φορτηγά Euro 4 και προγενέστερα, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Σημειώνεται, πως από την εν λόγω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα μεταφοράς ατόμων, όπως και αυτά που μεταφέρουν μηχανοκίνητα οχήματα. Επισημαίνεται, ότι η συμμόρφωση με τους όρους διέλευσης της σήραγγας πιστοποιείται με δελτίο που εκδίδεται μετά από έλεγχο των διαστάσεων του οχήματος, του φορτίου που μεταφέρει και της αντιρρυπαντικής του κλάσης. Τους εν λόγω ελέγχους πραγματοποιεί στην Ιταλία η αστυνομία και στη Γαλλία η σχετική τελωνειακή υπηρεσία.

Έτσι, όσοι αυτοκινητιστές διαθέτουν φορτηγό Euro 4 (ή προγενέστερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας) και φτάσουν στο Τορίνο θέλοντας να κινηθούν προς τη Γαλλία, αντί να πάρουν τη βόρεια κατεύθυνση και να μπουν στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο Ε25 που οδηγεί στη σήραγγα του Mont Blanc, μπορούν να κινηθούν δυτικά και να επιλέξουν τον αυτοκινητόδρομο Ε70, ο οποίος θα τους οδηγήσει στην ιταλική μεθοριακή πόλη Μπαρντονέκια και από εκεί στον αυτοκινητόδρομο Α43 της Γαλλίας.

PreviousNext