Τροχοί & TIR

Goris International Transport: Με Scania στη Διεθνή Μεταφορά

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί έχοντας στη διάθεσή μας το πανίσχυρο Scania 770 S με τον Νάσο Παυλόπουλο στο τιμόνι του δεν χάνουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το δρομολόγιο μαζί και να το δοκιμάσουμε στις ανηφόρες του Πολύμυλου.
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 01/02/2024 - 07:34
Κοινοποίηση στα Social Media
Με Scania στη Διεθνή Μεταφορά
Με Scania στη Διεθνή Μεταφορά

«Σαράντα χρόνια πορεύομαι με φορτηγά μάρκας Scania. Προσωπικά τα θεωρώ τα πιο αξιόπιστα φορτηγά για τους επαγγελματίες». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του ιδιοκτήτη της εταιρείας Goris International Transport, του Γρηγόρη Παπαγεωργίου με έδρα τη Λάρισα. 

Από το 1983 μέχρι σήμερα η εταιρεία εξειδικεύεται στη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη και αντίστροφα. 

Το Scania 660 S είναι το κορυφαίο φορτηγό της σουηδικής εταιρείας σύμφωνα με τον Γρηγόρη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Goris International Transport
Το Scania 660 S είναι το κορυφαίο φορτηγό της σουηδικής εταιρείας σύμφωνα με τον Γρηγόρη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Goris International Transport

Τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της εταιρείας είναι το Scania 660 S και το πανίσχυρο Scania 770 S, η ναυαρχίδα του πολυάριθμου στόλου των φορτηγών της. Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου με αυτό ταξιδεύουμε από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα το δοκιμάζουμε στη γνωστή μεγάλη ανηφόρα του Πολύμυλου καταγράφοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

 

 Το ξεκίνημα στη διεθνή μεταφορά 

Ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου ξεκίνησε στη διεθνή μεταφορά ως οδηγός. Έπειτα, αγόρασε το πρώτο του φορτηγό και έγινε ιδιοκτήτης. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το παρθενικό μου ταξίδι ήταν στις 27-11-1983 από την Ελλάδα για την Ευρώπη μέσω Γιουγκοσλαβίας. Ήταν πολύ καλές εποχές τότε. Λιγότερα έξοδα και περισσότερα κέρδη. Γενικότερα υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων και ο ένας βοηθούσε τον άλλον σε ό,τι χρειαζόταν. Το βράδυ ακόμη και στις χώρες του εξωτερικού καταλαβαίναμε ποια ήταν τα ελληνικά φορτηγά. Ξεχώριζαν πάντα από τους φωτισμούς τους. Σήμερα έχουν βελτιωθεί αρκετά τα πράγματα για τους επαγγελματίες οδηγούς, με την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης τα φορτηγά προσφέρουν περισσότερες ανέσεις».

 Η νέα γενιά στην εταιρεία

 Ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου κατάφερε μέσα από αρκετή προσωπική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει μια από τις πιο σοβαρές και αξιοσέβαστες μεταφορικές εταιρείες η οποία εξακολουθεί να επεκτείνεται με σταθερά βήματα. Σήμερα τα ηνία της επιχείρησης διατηρεί ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου πλαισιωμένος από τις κόρες του Θάλεια και Δήμητρα καθώς και τον γαμπρό του Γιάννη. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρισα στεγάζονται τα γραφεία, το πλυντήριο, το λιπαντήριο και η δεξαμενή καυσίμων. Επιπλέον όλα τα οχήματα εξοπλίζονται με συστήματα εντοπισμού ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τη θέση τους. 

Τα δύο πρόσφατα αποκτήματα της εταιρείας, τα Scania 660 S.
Τα δύο πρόσφατα αποκτήματα της εταιρείας, τα Scania 660 S.

40 χρόνια Scania 

Ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει για τα Scania καθώς για σαράντα συναπτά χρόνια πορεύεται με τη συγκεκριμένη μάρκα φορτηγών. Ξεκίνησε με ένα Scania 141 και στη συνέχεια πέρασαν από τον στόλο του όλα τα μοντέλα, 142, 143, 144, 164, R και S, εστιάζοντας σε υψηλές ιπποδυνάμεις, όπως το 730 και το 770. Ποιοι λόγοι όμως τον οδηγούν στις αγορές αυτές; Ο ίδιος δίνει την απάντηση: «Όπως σας ανέφερα ξεκίνησα με ένα 141 και έπειτα μπορώ να πω ότι κόλλησα με τα Scania. Βέβαια αυτό έγινε μέσω της εμπειρίας όλων αυτών των χρόνων. 

Τόσα από τα παλιότερα μοντέλα όσο και από τα καινούργια έμεινα ικανοποιημένος σε βασικούς τομείς, όπως οικονομία, δύναμη και άνεση για τους οδηγούς. Τώρα θα μου πείτε πώς συμβαδίζουν οικονομία με δύναμη. Και όμως, επειδή τόσο στην άνοδο προς την Ευρώπη όσο και στην κάθοδο δουλεύουμε φορτία φουλ τονάζ, η πείρα μού έδειξε ότι τα φορτηγά με τους 16λιτρους κινητήρες είναι τα πιο παραγωγικά. Έχουν άριστες επιδόσεις και σε συνάρτηση με τα φορτία και την υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα είναι οικονομικά.

 Δηλαδή δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα αντικαταστήσω με 13λιτρους κινητήρες. Επίσης η συνεργασία μου με τους ανθρώπους της Πέτρος Πετρόπουλος είναι άριστη όλα αυτά τα χρόνια. Από κοινού στήνουμε τα φορτηγά βάσει των αναγκών μας και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Να παίρνω ένα τηλέφωνο και να βρίσκω άμεση ανταπόκριση»  

Ο οδηγός του 770 S Νάσος Παυλόπουλος από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της διεθνούς μεταφοράς.
Ο οδηγός του 770 S Νάσος Παυλόπουλος από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της διεθνούς μεταφοράς.

Διαβάστε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί τι έχουν να πουν από την εμπειρία τους ο ιδιοκτήτης Γρηγόρης Παπαγεωργίου για το 660 S, το R 620 και το King of the road 770 S αλλά και ο οδηγός του 770 S Νάσος Παυλόπουλος από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει πολλά μοντέλα.  

Στη συνέχεια έχοντας στη διάθεσή μας το πανίσχυρο Scania 770 S με τον Νάσο Παυλόπουλο στο τιμόνι του δεν χάνουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το δρομολόγιο μαζί και να το δοκιμάσουμε στις ανηφόρες του Πολύμυλου.

 

PreviousNext