Τροχοί & TIR

Solaris: Πολωνική Άνοιξη (+VIDEOS)

Η Solaris με εμφατική άνοδο των ταξινομήσεων ακόμη και στη διάρκεια του πολύ ιδιαίτερου για την αυτοκινητοβιομηχανία, 2020, με τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων να είναι συνεχείς, και την αδιάλειπτη εξ
από Βασίλης Δαραμούσκας | Πέμπτη 01/04/2021 - 07:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το 2020 έκλεισε με τη Solaris να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη, έχοντας δικό της το 20% της συνολικής αγοράς.
Το 2020 έκλεισε με τη Solaris να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη, έχοντας δικό της το 20% της συνολικής αγοράς.

Η Solaris με εμφατική άνοδο των ταξινομήσεων ακόμη και στη διάρκεια του πολύ ιδιαίτερου για την αυτοκινητοβιομηχανία, 2020, με τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων να είναι συνεχείς, και την αδιάλειπτη εξέλιξη υβριδικών, CNG, ηλεκτρικών και fuel cell λεωφορείων έτοιμων για δρομολόγια, είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Η Solaris δείχνει όχι μόνο να μην επηρεάζεται από την πανδημία, αλλά να είναι και πρακτικά ασταμάτητη στη συνεχή ανοδική της πορεία και όλους τους κρίσιμους δείκτες, που ορίζουν την επιτυχία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρόσφατο ράλι στις τιμές πρώτων υλών όπως ο χάλυβας, η δίχως τέλος έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και μικροτσίπ, η πανδημία, τα προβλήματα στις μετακινήσεις κι ένα σωρό άλλες δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν τους τελευταίους μήνες, συνθέτουν ένα εξόχως προβληματικό σκηνικό για κάθε κατασκευαστή.

Στη Solaris μοιάζουν όμως αλώβητοι: Πωλήσεις και τζίρος εκτινάχθηκαν το 2020, σε επίπεδα ρεκόρ μάλιστα, από ιδρύσεως της εταιρείας. Ποτέ πριν στα 25 χρόνια ιστορίας της, η πολωνική εταιρεία δεν είχε πουλήσει 1.560 λεωφορεία. Σε σύγκριση με το 2019, αυτή η επίδοση αντιπροσωπεύει μία αύξηση της τάξης του 5% (το 2019 πουλήθηκαν 1.487 μονάδες). Το 2020, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ Solaris διατέθηκαν σε 19 αγορές, με τις μεγαλύτερες παραγγελίες να προέρχονται από Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Εσθονία, Τσεχία, Ισραήλ, Ελβετία και Ισπανία. Το 2020 η Solaris πέτυχε επίσης την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της στη γερμανική αγορά, με 329 οχήματα να παραδίδονται σε διάφορους πελάτες στη χώρα, εκ των οποίων το 40% ήταν 12μετρα και 18μετρα (αρθρωτά) ηλεκτρικά.

Μία άλλη αξιοσημείωτη επίδοση ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης -για 18η συνεχή χρονιά- των ταξινομήσεων στην πολωνική αγορά στην κατηγορία των λεωφορείων χαμηλού δαπέδου, με συνολικό μερίδιο 53%. Το ενδιαφέρον εδώ έγκειται στο γεγονός ότι, από τα συνολικά 365 λεωφορεία που ταξινομήθηκαν στην Πολωνία, τα 194 ήταν ηλεκτρικά, με το συνολικό «πάρκο» των ηλεκτρικών Urbino στη χώρα να ανέρχεται σε 320 μονάδες.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση, στο τεύχος Απριλίου (396) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Δείτε περισσότερα, στα παρακάτω βίντεο:

Video URL
Video URL
PreviousNext