Τροχοί & TIR

Υποχρεωτικός έλεγχος λεωφορείων πριν τη σχολική εκδρομή

Διάταξη με την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο έλεγχος καταλληλότητας των λεωφορείων πριν την εκτέλεση σχολικής εκδρομής περιλαμβάνεται σε πρόσφατη απόφαση της υπουργού Παιδείας. Συγκεκριμένα, στο ά
Τρίτη 10/03/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Διάταξη με την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο έλεγχος καταλληλότητας των λεωφορείων πριν την εκτέλεση σχολικής εκδρομής περιλαμβάνεται σε πρόσφατη απόφαση της υπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15 (απόφαση με αριθ. 20883/ΓΔ4 – ΦΕΚ 456/Β/20) ορίζεται ότι: «Ο/Η Διευθυντής/ντρια του σχολείου, εφόσον η μετακίνηση γίνεται με τουριστικά λεωφορεία, απευθύνεται εγγράφως στη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος των οχημάτων (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, έγγραφα οδηγού κ.λπ.), λίγο πριν την αναχώρηση των εκδρομέων. Οι συνοδοί καθηγητές/τριες επιβλέπουν τα όρια ταχύτητας και, εφόσον κρίνουν σκόπιμο, απευθύνονται στις αστυνομικές διευθύνσεις του τόπου προορισμού, για επανάληψη των ελέγχων».

Ορίζεται, επίσης, πως «σε περίπτωση μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία, ο αρχηγός της εκδρομής-μετακίνησης φροντίζει να αναρτηθεί στα οχήματα ευανάγνωστη πινακίδα με την ένδειξη «Σχολική Εκδρομή - (όνομα σχολείου)» σε εμφανή σημεία στο πρόσθιο και οπίσθιο μέρος του οχήματος, η οποία διατηρείται έως το τέλος της εκδρομής» και ότι «η τήρηση του προγράμματος της εκδρομής, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών σε όλη τη διάρκεια της μετακίνησης, από την αναχώρηση έως και την επιστροφή τους, αποτελεί ευθύνη του αρχηγού της εκδρομής και των συνοδών εκπαιδευτικών».

PreviousNext