Τροχοί & TIR

Πράσινος Δακτύλιος

Μετατίθεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η εφαρμογή του μέτρου του πράσινου δακτυλίου, εντός του οποίου θα επιτρέπεται καθημερινά η κυκλοφορία μόνο Euro 5 οχημάτων, ενώ οχήματα παλαιότερων αντιρρυπαν
Παρασκευή 16/03/2012 - 14:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετατίθεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η εφαρμογή του μέτρου του πράσινου δακτυλίου, εντός του οποίου θα επιτρέπεται καθημερινά η κυκλοφορία μόνο Euro 5 οχημάτων, ενώ οχήματα παλαιότερων αντιρρυπαντικών προδιαγραφών, όπως Euro 4, Euro 3 κ.λπ. θα εισέρχονται στον πράσινο δακτύλιο με το σημερινό σύστημα των μονών – ζυγών.

Σχετική μελέτη του Πολυτεχνείου, την οποία έλαβε υπόψη το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι ο βασικός ρύπος προέρχεται από τα βαρέα οχήματα πολλά από τα οποία έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν το 1990 και για τον λόγο αυτό θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στον πράσινο δακτύλιο, αλλά με ένα χρόνο αναβολή, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013, δίνοντας έτσι μια δωδεκάμηνη και πλέον διορία στους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν τα παλιά και ρυπογόνα οχήματά τους με νέα φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη μελέτη αναφέρεται ότι τα 2/3 των ρυπογόνων οχημάτων με ηλικία από 25 και πάνω έτη είναι ιδιωτικής χρήσης και όχι δημοσίας.

Εξάλλου, βελτίωση θα επέλθει και στο συγκοινωνιακό από την αναμενόμενη μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων καθώς τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα θα εισέρχονται κάθε μέρα στον δακτύλιο και έτσι ο ιδιοκτήτης δεν θα χρειάζεται και δεύτερο αυτοκίνητο για τις ημέρες που δεν θα κυκλοφορούσε το πρώτο. Αναλυτικές πληροφορίες στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Απριλίου.

PreviousNext